Vierailuja:

sunnuntai 28. marraskuuta 2021

Vierailu Armas Tallinna – tarinoita naapurista -näyttelyssä

Lauantaina 13. marraskuuta joukko Sukukansojen ystävät ry:n jäseniä teki vierailun Helsingin kaupunginmuseossa esillä olevaan Armas Tallinna – tarinoita naapurista -näyttelyyn, joka museon esittelytekstin mukaan käsittelee helsinkiläisten suhdetta naapurikaupunkiimme Tallinnaan.

Näyttely oli rakennettu taidokkaasti siihen sopivaan tilaan. Näyttelytilaan on esteetön pääsy. Näyttely oli monikielinen, joten siihen pystyi tutustumaan niin suomeksi, viroksi kuin englanniksikin. Tilaan loihdittu kokonaisuus oli sanalla sanoen hyvin monipuolinen, sillä Tallinnaan liittyvät tarinat oli tuotu esiin mitä moninaisimmilla esitystavoilla. Rakkaasta Tallinnasta kerrottiin muun muassa videohaastatteluissa, valokuvissa ja monilla muillakin keinoin. 

Tallinnasta ja Virosta kerrottiin monien medioiden keinoin. Uudelleen itsenäistymisen ajan virolainen punk pääsi niissä myös esille. Tässä J.M.K.E. musiikkivideollaan. Kuva: Aleksi Palokangas

Erilaisten esitystapojen lisäksi itse tarinat muodostivat elähdyttävän laajan kokonaisuuden, joka kattoi niin arkista elämää, kulttuurielämyksiä kuin juhlimistakin. Erityisen kiinnostavaksi näyttelyn tekee, että siinä on mahdollista tutustua Tallinnan-muistoihin eri vuosikymmeniltä. Koskettavimmaksi anniksi jäi odotetustikin 1980- ja 1990-luvun taitteen kansallistunteen nousu, laulava vallankumous, virolaiset punkkarit, Laululavan tapahtumat sekä uudelleen itsenäistyminen neuvostomiehityksen loputtua. Silti myös muut aikakaudet pääsevät ansaitusti esiin. Sukukansojen ystävät suosittelee näyttelyä niin sukukansoista kiinnostuneille, Tallinnan-matkaajille kuin kaikille muillekin!

Näyttelyyn sisältyi myös yksittäisten ihmisten muistoja sekä kertomuksia. Kuva: Aleksi Palokangas.

Näyttely on esillä Aleksanterinkatu 16:ssa 27. helmikuuta 2022 saakka. Näyttely on ilmainen!

Sukukansojen ystävät ry:n jäseniä näyttelyssä

Sukukansojen ystävät ry seuraa herkeämättä koronatilannetta. Pyrimme järjestämään vierailuja suomalais-ugrilaisiin näyttelyihin ja tapahtumiin sekä järjestämään rajoitusten puitteissa omaa toimintaamme niin paljon kuin mahdollista! Tervetuloa osallistumaan ja liittymään jäseneksemme (FI03 4055 1020 1746 23, 10 €, sukukansojenystavatry@gmail.com)!

Aleksi Palokangas
Varapuheenjohtaja
Sukukansojen ystävät ry
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti