Vierailuja:

torstai 11. huhtikuuta 2013

Sukukansojen ystävät haluaa sukukansapäivästä liputuspäivänTIEDOTE 11.4.2013
Julkaisuvapaa heti


Sukukansojen ystävät ry haluaa sukukansapäivästä liputuspäivän

Sukukansojen ystävät ry ehdottaa sukukansapäivän julistamista kansalliseksi juhlapäiväksi ja viralliseksi liputuspäiväksi. Suomalais-ugrilaista yhteistyötä tekevä järjestö haluaa, että lokakuun kolmas lauantai omistetaan Suomessa suomalais-ugrilaisille kansoille ja kielille.
Sukukansojen ystävät ottaa kantaa asiaan sen jälkeen, kun Unkarin parlamentti hyväksyi 9. huhtikuuta lain, jonka mukaan maassa juhlitaan lokakuun kolmatta lauantaita sukukansapäivänä. Lakiehdotusta kannatti 316 ja vastusti kuusi Unkarin parlamentin jäsentä. Viron parlamentti sääti jo vuonna 2011 lain, jonka mukaan sukukansapäivä on maassa kansallinen juhlapäivä ja samalla virallinen liputuspäivä.

Suomalais-ugrilaisten kansojen
lippu liehui Helsingissä jo
Sukukansapäivänä 2012.

Lisätietoa lipusta:

varpho.net/uflag/inf.htm
Sukukansojen ystävien puheenjohtajan Sakari Lindenin mukaan sukukansapäivän julistaminen kansalliseksi juhlapäiväksi ja viralliseksi liputuspäiväksi olisi luonnollinen asia:

- Sukukansapäivän virallinen juhlistaminen antaisi suomalaisille mahdollisuuden pitää yllä yhteyksiä kielisukulaisiinsa ja samalla tiedostaa omasta kielitaustastaan johtuvat erityispiirteet. Tulee muistaa, että suomen kielen kulttuurinen viitekehys avautuu vain yhteydessä Venäjän suomensukuisiin kieliin. Sukukansapäivän keskeisempi asema maassamme olisi myös kunnianosoitus omille suomalais-ugrilaisille kielivähemmistöillemme, saamelaisille ja karjalaisille.

- Suomen tulisi seurata Viron ja Unkarin esimerkkiä ja korostaa suomalais-ugrilaisia yhteyksiään kansallisen juhlapäivän muodossa.


Lisätiedot:
Sakari Linden
Puheenjohtaja, Sukukansojen ystävät ry
Puh. 050 3037098
sukukansojenystavat@mafun.org


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti