Vierailuja:

keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Suomalais-ugrilaisessa maailmankongressissa

Pääsimme yöllä noin kolmen aikaan perille Siófokiin. Täällä alkaa tänään suomalais-ugrilaisten kansojen maailmankongressi, joka kestää perjantai-iltaan saakka. Sukukansojen ystävistä ja Sukukansavaliokunnasta on melko paljon ihmisiä paikalla. Tänään kuulemme pääasiassa puheita, muun muassa eri maiden presidentit esittävät tervehdyksensä. Huomenna alkaa varsinainen työskentely. Jakauduimme eri sektioihin, ja itse olen koulutusta käsittelevässä osiossa. Silloin on myös nuorison pyöreä pöytä, jota valmistelimme tänä aamuna yhdessä virolaisen delegaatin Oliver Looden ja MAFUNin presidentin Vasili Nemechkinin kanssa.

Kongressi on siis suomalais-ugrilaisen maailman suurimpia tapahtumia. Se pidetään joka neljäs vuosi, ja ajatuksena on koota kaikkien suomalais-ugrilaisten kansojen edustajat yhteen. Kongressien välillä tehtävää työtä johtaa Konsultaatiokomitea, jonka majapaikka on Suomessa. Kongressin tiedotus on hieman ontunut, eivätkä siellä tehdyt päätökset ja suositukset ole olleet yleisesti erityisen tunnettuja. Yritämme nyt tiedottaa tapahtumista muun muassa tämän blogin kautta. Tekstejä saa vapaasti kääntää eri kielille. Toinen tiedotuskanava on Sukukansojen ystävät ry:n Facebook-ryhmä.

Ohessa on MAFUNin esite, jota jaamme täällä mahdollisimman laajalti. Näitä aiheita käsitellään myös pyöreässä pöydässä.

https://dl.dropbox.com/u/37032116/MAFUN2.pdf

Niko Partanen
Varapuheenjohtaja, Sukukansojen ystävät ry

Kongressiväkeä
Taustalla mordvalaisia aktivisteja, edessä Annika Pasanen, vasemmalla professori Janne Saarikivi kertoo mariksi Sukukansojen ystävät ry:n pinssiprojektista.

Sukukansojen ystävät ry:n ja HYY:n Sukukansavaliokunnan edustajia.


1 kommentti: