Vierailuja:

perjantai 25. marraskuuta 2011




Terve!

Tässä Sukukansojen ystävillekin nähtäväksi kattojärjestömme MAFUNin (Suomalais-ugrilaisten kansojen nuorten liitto) julkaisema tiedote. Tiedote on saatavilla myös venäjäksi (alkuperäisteksti) ja englanniksi.

T. Sampsa Holopainen, Sukukansojen ystävien hallituksen jäsen



MAFUNin johto keskusteli yhteistyöstä virolaisen europarlamentaarikko Indrek Tarandin kanssa

Virolainen europarlamentaarikko Indrek Tarand (Vihreät / Euroopan vapaa allianssi) tapasi MAFUNin (Suomalais-ugrilaisten kansojen nuorten liitto) delegaation 24. marraskuuta Tallinnassa.

MAFUNin edustajat Sampsa Holopainen (varapuheenjohtaja), Oliver Loode (hallituksen jäsen) ja Aleksei Tsikarev (puheenjohtaja vuosina 2009-2011) pitivät virolaiselle poliitikolle yleisesittelyn järjestön keskeisistä projekteista ja jakoivat suunnitelmiaan kahdelle tulevalle vuodelle. Tapaamiseen osallistuivat myös Anders Heinapuu (Suomalais-ugrilaisten kansojen konsultaatiokomitean jäsen) sekä Marge Laast (Viron kuvataideakatemia).

Tapaamisessa Tarand tunnusti suomalais-ugrilaisen nuorison saavutukset ja tarjosi tukeaan MAFUNin tulevalle toiminnalle. Tapaamisessa keskusteltiin yhteistyöstä MAFUNin ja eurooppalaisten instituuttien välillä yleisellä tasolla mutta esitettiin myös konkreettisia yhteistyöideoita. Viimeisimmissä europarlamenttivaaleissa ennätysmäärän ääniä saanut Tarand ilmaisi kiinnostuksensa suomalais-ugrilaisten kulttuuriprojektien tukemiseen Euroopan parlamentissa.

Lähitulevaisuudessa MAFUNin hallitus käsittelee näitä ja muita mahdollisuuksia järjestön kansainvälisen toiminnan laajentamiseksi. Tällä hetkellä on MAFUNin kongressin päätöksen mukaisesti käynnissä Yhdistyneissä kansakunnissa järjestettävien suomalais-ugrilaisten päivien valmistelu.


1 kommentti: